Israels barn vilseleds

Skolorna vilseleder. Israeliska skolor använder sig av en felaktig karta över israel och bosättningarna.

mer palestinsk mark stjäls ständigt med hjälp av de diskriminerande lagarna som är en av de viktigaste bakomliggande anledningarna att israel kunnat växa till sin nuvarande storlek.
Den israeliska bosättarrörelsen bryter till och med mot egna nationella lagar för att komma över mer palestinsk mark (Svd, 07-01-07).
 
Bosättarbonus. många av bosättarna vet inte att de bor på palestinsk mark, de får ekonomiska fördelar som sänkt skatt, hyra, kvoterade jobb och andra praktiska fördelar.


Censur. Kunskap är en viktig källa till samförstånd och förståelse, och så länge israeliska skolor censurerar israeliska statens illegala aktiviteter blir det inte lätt för israels unga att skapa en självständig sund bild av konfliktens orsaker där en viktig grundpelare är bosättningspolitiken.

Israel är en modern demokratisk stat och har alla möjligheter att gå andra vägar än genom krig och apartheid.

samtidigt som...

Det palestinska folket inte har andra hjälpmedel än islamistiska rivaliserande krigsivrare eller djupt korrumperade politiker.  

Utbilda för fred. Gemensam civil utbildning för både israeler och palestinier tror jag är enda möjligheten som kan rädda israelerna och palestinierna ur den våldscirkel som med smärre pauser intensifierats de senste 100 åren.

[Valid RSS]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0