forts. Israels barn

Värna värnpliktsvägran. Det den israeliska staten främst bidrar med till deras unga är en minst 3 år lång obligatorisk värnpliktutb där vapenvägran leder till fängelse (israel har bland de högsta antalen vapenvägrare i världen).


Det värsta med värnplikten. I israel tvingas de värnpliktiga under ett helt års tid bevaka "checkpoints" med långa köer av frustrerade och ofta aggressiva palestinier. En metod som verkar vara standard vid checkpoint stoppen är att ta oregelbundna pauser under dagen då man inte släpper igenom någon under ett par timmar. Metoden har stark effekt eftersom de köande i många fall inte kan skydda sig mot solen.


(palestinska kvinnor har vid flera tillfällen fått föda barn i kön för att de blivit nekade passage till sjukhus i flera timmar).


Unga soldader känner sig konstant hotade. Misshandel vid dessa checkpoints är vardag, soldater berättar att de känner sig hotade konstant och ofta tvungna att ingripa. Följderna blir i många fall unga israeler traumatiserade från att delta i misshandel och kanske rent av dråp.


Sveket mot Israels unga. Att ett samhälle tvingar unga studenter att aktivt delta i den organiserade förnedring som israels apartheidpolitik innebär är avskyvärt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0